Wednesday 24 July 2024 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

Vrijwilligersdag voorjaar 2015

Beste vrijwilligers,

 

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet op zaterdag 21 maart voor het derde opeenvolgende jaar mee aan NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

 

Tijdens de vrijwilligersdag bij de Aalsbeek zijn ondermeer de volgende klussen gepland:

-          het opruimen van rommel (landbouwplastic, blikjes enz.);

-          het afzagen/afmaaien van boompjes;

-          afgezaagd materiaal op takkenhopen leggen.

Daarnaast is het natuurgebied dat de Stichting beheert recent uitgebreid met een maïsakker van circa 3 hectare; tijdens de vrijwilligersdag zal dit gebied worden heringericht door er onder andere bomen en struiken te planten en er een afrastering aan te brengen.

Als je mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en laarzen mee te nemen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Omdat het zagen van boompjes het meeste werk is, wordt iedereen die mee wilt doen verzocht zoveel mogelijk kruiwagens, kettingzagen, bosmaaiers, snoeischaren en takkenscharen mee te nemen.

De vrijwilligersdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en wat lekkers klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Graag aanmelden via http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=947; als zich via deze site namelijk minstens 10 deelnemers aanmelden, krijgen we subsidie van het Oranje Fonds. Ook graag uiterlijk donderdag 19 maart aanmelden via info@faunaconsult.nl, zodat de cateringdames weten hoeveel broodjes en soep gemaakt moeten worden.

 

Hopelijk tot zaterdag 21 maart!

 

Met vriendelijke groet,

namens de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek

Ton Borghs, Hans Hovens, Charles van Eijk

 

foto