Monday 17 June 2024 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

Vrijwilligersdag maart 2016

Beste vrijwilligers,

 

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet op zaterdag 12 maart weer mee aan NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Jong en oud kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis (zie ook http://www.nldoet.nl/).

Tijdens deze natuurwerkdag bij de Aalsbeek zijn onder meer de volgende klussen gepland:

-          het herstellen van de bestaande afrasteringen;

-          het repareren van de vangkraal;

-          het afzagen/afmaaien van boompjes;

-          afgezaagd materiaal op takkenhopen leggen

-          het opschonen van poelen.

         

Als je mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en laarzen mee te nemen: laarzen zijn echt aan te bevelen, omdat het in het gebied drassig kan zijn! Ook kinderen zijn van harte welkom! Het herstellen van de afrastering is het meeste werk. Iedereen die een grondboor heeft (minstens 10 cm doorsnede) om palen te plaatsen of een paalhamer/aks wordt verzocht deze mee te nemen. Verder vragen we jullie kettingzagen, snoeischaren en takkenscharen mee te nemen.

 

De vrijwilligersdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en vlaai klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Wel graag aanmelden via  info@faunaconsult.nl, zodat we weten voor hoeveel personen broodjes en dergelijke gesmeerd moeten worden.

 

Hopelijk tot zaterdag 12 maart!

Met vriendelijke groet,

namens de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek

Ton Borghs, Hans Hovens, Charles van Eijk

 

foto