Monday 17 June 2024 | Home | Informatie | Multimedia | ANBI
Contact: mail#

NL Doet 2019

Beste vrijwilligers,

 

De Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek doet zaterdag 16 maart a.s. weer mee aan de landelijke vrijwilligersdag NL Doet. In het hele land wordt op deze dag o.a. gewerkt aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis (zie ook www.nldoet.nl). We willen op deze dag het volgende gaan doen:

-              Plastic opruimen in het nieuw verworven gebied.

-              Het verwijderen van boomopslag (het snoeien van jonge boompjes) en het gesnoeide materiaal op takkenhopen leggen. 

-              Het pad naar het vogelkijkscherm evenals de plek rondom het vogelkijkscherm vrij maken van begroeiing.

-              Het verwijderen van lisdoddes.

-              Raster herstel en poorten plaatsen.

 

Als je zaterdag mee wilt doen is het handig om werkhandschoenen en eventueel laarzen mee te nemen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Omdat het omzagen van boompjes zoals altijd veel werk is, worden jullie verzocht zoveel mogelijk snoeischaren en takkenscharen zelf mee te nemen.

De natuurwerkdag start om 9.30 uur bij de loods van Charles van Eijk, Verlengde Rietweg 4 in Belfeld, waar koffie, thee, limonade en iets lekkers klaarstaan en waar uitleg zal worden gegeven over de verschillende werkzaamheden. Rond 12.30 uur zal worden gezorgd voor soep en broodjes. Rond 14.30 uur sluiten we de vrijwilligersdag af met een drankje; mocht je eerder naar huis willen gaan of alleen ’s ochtends of ’s middags kunnen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Aanmelden kan via www.nldoet.nl maar kan ook gewoon via info@faunaconsult.nl.

 

Hopelijk tot zaterdag 16 maart!

 

Met vriendelijke groet,

namens de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek

Charles van Eijk, Hans Hovens en Peter Jacobs

foto